Viktors Mamma Ulrika berättar:
Varför Kina?

Direkt efter att Viktor fick diagnosen INCL, började jag söka efter information och hjälp på nätet. Tidigare hade jag sett  ett inslag på TV i programmet Vetenskapens Värld om hur forskare hade börjat odla fram hjärnor, och att en amerikansk kvinnamed Alzheimer hade fått grisstamceller inopererade i hjärnan och att hon efter det börjat må mycket bättre.

Eftersom INCL förstör hjärnan drog jag slutsatsen att det var stamceller Viktor behövde.
Jag hittade ett amerikanskt företag, Stem cells Inc.  på nätet. De skrev på sin hemsida att de hade genmanipulerat möss så att de fick INCL och därefter injicerat neuronala stamceller i hjärnan på dem.
Forskningsprojektet hade visat att stamcellerna överlevde, spred sig i hjärnan och började samarbeta med de befintliga cellerna. Stamcellerna visade sig också kontinuerligt utsöndra det saknade PPT- enzymet i hjärnan, vilket ledde till att de befintliga cellerna kunde börja släppa ut slaggprodukter och repareras.
Stem cells Inc hade ansökt hos FDA (amerikanska socialstyrelsen) om att få påbörja ett pilotprojekt där de skulle injicera stamceller i hjärnan på 3 barn med INCL och 3 barn med LINCL. Jag kontaktade företaget, och de berättade att de inte visste om eller när de skulle få påbörja sitt pilotprojekt.
Jag ville inte vänta på det utan beslöt att försöka hitta hjälp till Viktor någon annanstans.
Efter mycket om och men hittade jag, via svenska ambassaden, Doktor Tian Zengmin och han erbjöd sig att hjälpa Viktor, vilket vi alla är så tacksamma över.

Dr Tian Zengmin

ankie 09.03.2010 09:48

tur att kommit längre i sin forskning utomlands än här hemma i sverige...att det går att få behandling o vård är helt fantastiskt =O)

Marie 07.03.2010 12:40

Intressant och fascinerande.

| Svar

Senaste kommentarer

17.11 | 07:40

Letar du efter ett företagslån? personlån, huslån, billån, studielån, skuldkonsolideringslån, osäkra lån, riskkapital mm .. Eller har du blivit nekad ett lån av en bank eller en finansinstitut av någon anledning. Vi är privata långivare, utlåning till för

04.05 | 12:05

Jag vill gärna ha kontakt med er för att utbyta erfarenheter. madeleine_1983@hotmail.com

04.05 | 12:03

Hej! Hörde talas om er genom Kim Norman som sett oss i Aftonbladet. Min son lider av Infantil Tay Sachs som påminner ganska mkt om det er son har.

22.09 | 01:25

Hej Agnes! Det är bra med Viktor. Han är en harmonisk liten kille som växer som han ska och blir starkare hela tiden. Vi är så glada över operationerna