Hur vi förstod att det var något fel på Viktor
Viktor kan inte krypa längre och han bara ramlar...
Viktor föddes år 2000 och utvecklades helt normalt under sitt första levnadsår.
Han kunde visserligen inte stå utan att hålla i sig i något, men vi antog att han bara var lite sen i utvecklingen.

 Han började även krypa sent, inte förrän han var ett år, men de tyckte vi inte heller var konstigt. Men när Viktor var ett och ett halvt år slutade han krypa och vi började fundera över om något var fel.
 Men samtidigt hade han varit så duktig på sin gåträning att vi drog slutsatsen att han helt enkelt hade börjat tycka det var tråkigt att krypa.
Vi fick en sjukgymnast för Viktor och vi berättade för henne att han slutat krypa, men hon höll inte med oss om att Viktor tyckte det var tråkigt, enligt henne verkade det som om att Viktor helt enkelt inte kunde krypa längre.
Det var väldigt läskigt att höra.
En tid senare började Viktor ramla när han satt upp. Det verkade helt plötsligt som om alla funktioner han övat upp var på väg att gå tillbaka. Vi undrade vad som var fel och åkte med honom till sjukhuset i Uppsala.
Han var väldigt förkyld vid det tillfället och vi trodde att de kanske berodde på en virusinfektion. Viktor lades in på sjukhuset och man gjorde flera undersökningar av honom, man tog både EEG (elektroencefalografi, mätning av elektrisk aktivitet i hjärnan) och bilder med magnetkamera.

Efter ett halvt år lyckades läkarna diagnosticera Viktor.

Blodprov hade sänts till Finland och den 6e juni fick vi åka till Uppsala för att träffa en läkare. Han berättade att Viktor hade Infantil neuronal ceroid lipofuscinos, INCL.


ankie 09.03.2010 10:01

instämmer med marie, du en en kämpe vicke o din familj stöttar dej starkt...tror inte din mamma ulrika vet att hon har gjort nå så stort för barn m INCL

Marie 07.03.2010 12:41

du är en kämpe grabben....

| Svar

Senaste kommentarer

17.11 | 07:40

Letar du efter ett företagslån? personlån, huslån, billån, studielån, skuldkonsolideringslån, osäkra lån, riskkapital mm .. Eller har du blivit nekad ett lån av en bank eller en finansinstitut av någon anledning. Vi är privata långivare, utlåning till för

04.05 | 12:05

Jag vill gärna ha kontakt med er för att utbyta erfarenheter. madeleine_1983@hotmail.com

04.05 | 12:03

Hej! Hörde talas om er genom Kim Norman som sett oss i Aftonbladet. Min son lider av Infantil Tay Sachs som påminner ganska mkt om det er son har.

22.09 | 01:25

Hej Agnes! Det är bra med Viktor. Han är en harmonisk liten kille som växer som han ska och blir starkare hela tiden. Vi är så glada över operationerna