"Sverige är ett rikt land"
Din rubrik

Ett stöttande brev ifrån Unicef Sverige.

 

 

2011-04-28   ”Hej Ulrika,

 Tack för ditt mail.  Först vill jag säga att jag känner för dig och den situation som din familj befinner sig i.

 UNICEF är en global organisation och vi bestämmer inte själva över vårt uppdrag. Vi ska verka för att de barn som är allra mest utsatta ska få hjälp först. Det handlar t ex om barn som inte har mat för dagen, barn som dör för att de inte vaccineras och för att de dricker smutsigt vatten. Det handlar om barn som tvingas arbeta och slita ut sina kroppar och barn som rekryteras som soldater.

 Jag vill verkligen inte förminska ditt problem, utan ge dig tips om hur du kan gå vidare. Sverige är ett rikt land, vi har råd att se till att våra barn får en bra uppväxt. Men också här finns det givetvis barn som far illa. UNICEF vill givetvis trycka på där det behövs för att barnen ska få det bättre också i Sverige, t ex genom att se till att barnkonventionen får högre status vid beslut som rör barn.

Men det är en mycket liten del av vår verksamhet och vi har helt enkelt inte resurser att driva enskilda ärenden. Vårt primära uppdrag här är att samla in pengar till de barn, vars situation jag beskriver ovan i mitt brev.

Däremot finns det andra organisationer i Sverige, bl a Rädda Barnen, som jobbar mycket mer med fokus på barn i Sverige.

 Jag hoppas att du hittar stöd i er svåra situation genom dem eller en organisation som verkar i Sverige.

 Tveka inte att kontakta mig om du har ytterligare frågor! ”

 

 Alexandra Åquist

Head of Individual Fundraising

UNICEF Sverige”

 

Senaste kommentarer

17.11 | 07:40

Letar du efter ett företagslån? personlån, huslån, billån, studielån, skuldkonsolideringslån, osäkra lån, riskkapital mm .. Eller har du blivit nekad ett lån av en bank eller en finansinstitut av någon anledning. Vi är privata långivare, utlåning till för

04.05 | 12:05

Jag vill gärna ha kontakt med er för att utbyta erfarenheter. madeleine_1983@hotmail.com

04.05 | 12:03

Hej! Hörde talas om er genom Kim Norman som sett oss i Aftonbladet. Min son lider av Infantil Tay Sachs som påminner ganska mkt om det er son har.

22.09 | 01:25

Hej Agnes! Det är bra med Viktor. Han är en harmonisk liten kille som växer som han ska och blir starkare hela tiden. Vi är så glada över operationerna